Ζαχαροπλαστείο Κρίνος νυν Κρόνος

το πρώτο ζαχαροπλαστείο της πόλης με το όνομα «Κρίνος» από τον ιδρυτή και θεμελιωτή της επιχείρησης Ιωάννη Τσεπκεντζή το 1926.
πηγή φωτογραφιών


Παρόμοια

2 σχόλια

 1. Ανώνυμος19/1/15

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  Είναι,αν μη τι άλλο, ασέβεια να μην αναφέρεται το όνομα του τρίτου συνέταιρου της επιχείρησης ΚΡΟΝΟΣ, του κ.Τάκη Μπουζάνα, που από το 1971, πρόσφερε στο μαγαζί με την τεχνογνωσία του στα γλυκά, αλλά και την εντιμότητα και τον αδιάλειπτο μόχθο του! Άλλωστε τη φλογέρα στην αρχική της μορφή την έφερε ο κ.Τάκης στην επιχείρηση. Στη συνέχεια μπορεί να εξελίχθηκε επειδή εμφανίστηκε η σφολιατομηχανή, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται! Μην είστε αμνήμονες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/3/18

  Για την ακρίβεια, ζαχαροπλαστεία υπήρχαν στην πόλη απο την εποχή της Τουρκοκρατίας ακόμη. Στον γερμανικό τουριστικό οδηγό Μπαίντεκερ (ελληνική έκδοση Αθήνα 1913), αναφέρονται στα Βοδενά τα ζαχαροπλαστεία Χ. Ρουσουλέντση και Μ. Σεκερτζή.(Βλ. "Εδεσσαϊκή" 22-3-2003). Το 1919 ζαχαροπλαστείο ίδρυσε και ο Δουμπόγιας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Παρθενών". Το 1931 υπήρχαν πλέον περίπου 20 ζαχαροπλάστες οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν Σωματείο. Στην τριμελή Επιτροπή ορίστηκαν οι Λαζ. Ρουσουλέντσης, Ιωάν. Τσεπκεντζής, Βασ. Κεσίσογλου.(Βλ. "Το Θάρρος" Εδέσσης, 23 Δεκ. 1931). Πράγματι, στις πρώτες αρχαιρεσίες, εξελέγη Πρόεδρος ο Λ.Ρουσουλέντσης και Αντιπρόεδρος ο Ι. Τσεπκεντζής (Βλ. "Ελεύθερος Λαός", 17 Ιαν.1932). Το ζαχαροπλαστείο "Κρίνος" συνέχισε υπό τον κ. Ράπτη μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, ενώ το 1935 υπήρχε ήδη το ζαχαροπλαστείο "Ρόδον" του Ι. Τσεπκεντζή (Βλ. διαφήμιση στην εφημερίδα "Ελεύθερος Λόγος" 1-1-1936).
  Τάσος Φιλιππίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

X


Μπορείτε να στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες προς δημοσίευση
ή να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας. (Εναλλακτικά μπορείτε στο edesssaios@gmail.com)

Όνομα

Δεν είναι απαραίτητο αν επιθυμείτε.
Email

Θέμα *

Μήνυμα

προσθήκη εικόνας (παρακαλούμε περιμένετε μέχρι να αποσταλεί η εικόνα)


Powered byEMF Web Form